Kurskalender

Back to All Events

Fartstid SAMMEN på vakre Strand Hotel Fevik


  • Strand hotell Fevik Nedre Hausland 80 4870 Fevik (map)

Handler det ikke om å ha det best mulig her i livet?

Ta dere tid til en sørvis på forholdet og bli med til romantiske Strand Hotell Fevik. Her samles par, folk som har lyst å investere litt ekstra i forholdet ved sammen å bli litt klokere i forhold til hvordan vi kan bli bedre til å kommunisere med hverandre og dermed bli enda bedre partnere for hverandre. Det blir også tid til å treffe andre spennende mennesker, nyte matopplevelser og unik atmosfære på historiske og Strand Hotell Fevik.


Tid til en sørvis på parforholdet?

  •      Styrke samholdet og hverdagskjærligheten

  •      Takle negative følelser og skape positive følelser

  •      Identifisere konfliktmønstre par ofte havner i

  •      Omforme fastlåste konflikter til håndterbare temaer

  •      Utforske varige forskjeller på en trygg måte

  •      Vise kjærlighet på en måte partneren kan ta imot

  •      Utforske lyst og seksualitet

  •      Forsones med partneren igjen når det trenges


Program:
              

Lørdag: 

    
09.30: Registrering.
Med rundstykker og te og kaffe. Bli litt kjent.

10.00: Hva skaper gode, varige parforhold?                                                   Parets viktigste fundament: Kjennskapen til hverandre, positivt fokus, og invitasjonens   muligheter

13.00: LUNCH

14.00: Følelsenes plass før og nå
Hva slags følelsesfilosofi benytter dere?

16.00: Kaffepause

16.15: Forskjeller, og vanlige konflikter i et parforhold, og hvordan reagere kroppen vår.

18.30: Avslutting for dagen

20.00: Middag og hygge                        

Søndag:                                                          

09.30: En god gjødselplan for paret

10.30: De varige forskjellene
Tufte samtalen.

11.30: Kort pause med utsjekk

11.50: Fortsettelsen

13.00: Å komme på bølgelengde igjen Kjærlighetsspråket, Forsoning – komme over vanskene, og det ntime livet – hvordan holde lysten levende sammen.

14.30: Lunch og avslutting  


Kursleder: Tea Bjørnstøl og Kåre Nygård.  Begge er Familieterapeuter med lang tids erfaring i å jobbe med par, og stor erfaring i kursledelse av kommunikasjonskurs for par.

Påmelding og spørsmål: Kåre Nygaard  eller tel. 90 56 61 62

Pris: kr. 2.950,- for paret som inneholder  kurset og hotellopphold. Det inkluderer, Overnatting, rundstykke ved oppstart, lunch og middag på lørdagen, og frokost og lunch på søndagen. Alle par får utdelt 2 kursbøker med spennende parstoff.

Ting endrer seg alltid i livet, og i samlivet, og dette er helt normalt, men av og til trenger en litt nye innspill, og nye perspektiver som kan hjelpe oss å vokse videre sammen. Av og til trenger parene en liten service (sørvis) på parforholdet. Vi gir stadig bilen en slik service eller alle tekniske innretninger trenger en overhaling med jevne mellomrom. Det er derfor lurt av paret jevnlig å gi hverandre en slik service for å få re-fokusere og gi et ekstra puff til å snakke om ting vi glemmer når hverdagen krever oss, og litt støtte for å få forholdet vårt til å utvikle forholdet vårt i en positiv retning.

Alle par stiftes på bakgrunn av en brå eller voksende forelskelse, eller påbegynner et vennskap som utvikles til å bli etterhvert et kjærlighetsforhold. Alt dette skaper gode følelser, og meningsfullt felleskap og det gror sammen et ønske om å gå inn i et mer forpliktende forhold. Noen blir samboere, andre gifter seg, og andre blir dobbeltboere, men er likevel sammen så ofte en får det til. Oppstartings fasen kan være rene idyllen, og alt smaker godt og trygt, og gleden i samværene er stort sett tilstede hele tiden.

De fleste opplever imidlertid etter en tid noe rusk i forholdet, eller lugging i samværene, og noen uoverensstemmelser oppstår, og forskjeller utvikles. De fleste utvikler viktige kjærlighetsbånd som er sentrale og viktige, og hvor begge to ønsker å bruke disse utfordringer til å utvide kjennskapen til hverandre, og innfører gode samtaler for å øke forståelse mellom hverandre. Men så kan noen oppleve at denne gryende samtalen tar litt slutt eller settes på vent.  De gode samtalene blir liksom sjeldnere og sjeldnere, og en begynner kanskje å tvile om partneren har begynt å redusere sin interesser for meg. Dette er normalt, og de fleste par går inn i slike perioder. Vi kan da velge å la være å ta opp ting som er viktig fordi vi er redde for misforståelser og går inn i enda mere vanskelige samtaler. Eller en av partnere forsøker gang på gang, og den andre trekker seg litt tilbake fordi han/hun ikke ønsker mere ubehageligheter.

Vi er også opptatt av oppvekstmiljøet til dine barn og evt barnebarn. Vi vet alle at det viktigste for barna er at vi som voksne har et sundt og godt samliv.  Vi tror egentlig alle er skapt til felleskap og til å leve sammen med et annet menneske, og vi tror menneske dypest sett ønsker å skape et varig forhold. Men vi må sørge for at «limet» i forholdet er sterkere enn kreftene som vil dra oss fra hverandre. Dette «limet», vår evne til å holde sammen handler om vår følelsesmessige bagasje, bevare gleden i forholdet. samtaletrygghet, takle forskjeller, og håndtere evt. konflikter.


Earlier Event: October 13
Start SAMMEN - Lyngdal
Later Event: February 2
Kurslederkurs Start SAMMEN