Kurskalender

Back to All Events

BUFFERKURS – Kommunikasjon for par


  • Dyreparken Hotell, Kristiansand 2 Dyreparkveien Kristiansand, Vest-Agder, 4636 Norway (map)

Sted: Dyreparken Hotell, Kristiansand
Tid: 4 feb. kl 1000 – 5 feb. kl 1500
Pris: kr. 2.900,- pr. par for kurs, overnatting og 4 måltider
Kursledere: Tea Bjørnstøl  og Kåre Nygård.
Påmelding: tel. 90566162 eller knyg33@gmail.com innen 30 januar. 2017.


PROGRAM:

Kurstiden:  Oppstart lørdagene. kl. 0930 med registrering, og kursoppstart kl. 1000, og kursavslutning på lørdag kl. 1800, og middag kl 1930. Oppstart igjen søndag kl 0930, og avslutning med lunch kl. 1400. Dersom du ønsker programmet tilsend så si fra.

Pris: kr. 2.900,- for paret og inneholder  kurset og hotellopphold. Det inkluderer, Overnatting, Rundstykke ved oppstart, lunch og middag på lørdagen, og frokost og lunch på søndagen. Alle par får utdelt 2 kursbøker med spennende parstoff.

Kursledere: Tea Bjørnstøl og Kåre Nygård.  Begge er Familieterapeuter med lang tids erfaring i å jobbe med par, og stor erfaring i kursledelse av kommunikasjonskurs for par.

Påmelding: Ring Level- samliv/ Kåre Nygård telefon+4790566162 eller pr mail tilknyg@gmail.com.

BLI MED PÅ EN OPPMUNTRINGS WEEK-END FOR DERE SOM PAR

Arrangør: Level-samliv

www.level-samliv.no

Mer info om kurset: www.bufferkurs.no


INNHOLD:

Et samlivskurs med vekt på:

     Å styrke samholdet og hverdagskjærligheten
     Å tilby verktøy som kan gjøre det lettere å mestre negative følelser, irritasjoner, konflikter og personlighetsforskjeller
     Å gi kunnskap om hva som skaper gode parforhold
     Å gi innblikk i hvordan man kan ivareta lyst og seksualitet i varige forhold

Hva er bufferkurs for par?
Bufferkurset er et kurs for dere som har levd sammen lenge nok til å ha oppdaget at noen konflikter og uenigheter går igjenDette er en naturlig utvikling i varige parforhold, og det kommer rett og slett av at vi alle er forskjellige, og noen av forskjellene er vanskeligere å rokke ved enn andre. Dette framtrer tydeligere jo mer erfaring vi får i parforholdet. (Jo lenger vi lever med samme partner, jo flere særheter oppdager vi gjerne at denne personen har!) Bufferkurset er utviklet for å gi dere verktøy dere kan bruke for å utforske forskjellene, slik at forskjellene kan bli lettere å mestre, og enda bedre: at forskjellene kan bli en kilde til trygghet og nærhet (kanskje til og med humor!).

Kurset inneholder både teori og øvelser. Øvelsene er spesielt viktige, fordi det å gjøre øvelser involverer flere deler av hjernen enn teorien alene. Den menneskelige hjernen er dessverre ikke organisert slik at faktakunnskap kan overføres direkte og virkningsfullt til de delene av hjernen som styrer følelser. Derfor er det også mulig for et menneske å være svært kunnskapsrik, og samtidig ute av stand til å sette kunnskapen ut i praksis.

I bufferkurset får dere mulighet til å trene på hvordan dere kan utforske forskjeller på en trygg måte. Dere lærer hvordan dere kan identifisere ømme punkter hos dere selv, og hvordan dere som par kan komme videre fra fastlåste tilstander.

Og sist, men ikke minst: gjennom ulike øvelser får dere trene på å styrke hverdagskjærligheten, (dvs. den kjærligheten som gjør at dere får overskudd til å ta ting i beste mening).       


Hva er bufferkurs for par?
Bufferkurset er et kurs for dere som har levd sammen lenge nok til å ha oppdaget at noen konflikter og uenigheter går igjenDette er en naturlig utvikling i varige parforhold, og det kommer rett og slett av at vi alle er forskjellige, og noen av forskjellene er vanskeligere å rokke ved enn andre. Dette framtrer tydeligere jo mer erfaring vi får i parforholdet. (Jo lenger vi lever med samme partner, jo flere særheter oppdager vi gjerne at denne personen har!) Bufferkurset er utviklet for å gi dere verktøy dere kan bruke for å utforske forskjellene, slik at forskjellene kan bli lettere å mestre, og enda bedre: at forskjellene kan bli en kilde til trygghet og nærhet (kanskje til og med humor!).

Kurset inneholder både teori og øvelser. Øvelsene er spesielt viktige, fordi det å gjøre øvelser involverer flere deler av hjernen enn teorien alene. Den menneskelige hjernen er dessverre ikke organisert slik at faktakunnskap kan overføres direkte og virkningsfullt til de delene av hjernen som styrer følelser. Derfor er det også mulig for et menneske å være svært kunnskapsrik, og samtidig ute av stand til å sette kunnskapen ut i praksis.

I bufferkurset får dere mulighet til å trene på hvordan dere kan utforske forskjeller på en trygg måte. Dere lærer hvordan dere kan identifisere ømme punkter hos dere selv, og hvordan dere som par kan komme videre fra fastlåste tilstander.

Og sist, men ikke minst: gjennom ulike øvelser får dere trene på å styrke hverdagskjærligheten, (dvs. den kjærligheten som gjør at dere får overskudd til å ta ting i beste mening).      


OFTE STILTE SPØRSMÅL OG TEMAER PÅ KURSET:

  • Hva skaper gode, varige parforhold?       
  • Hvordan styrke kjærligheten ved å bli mer kjent med hverandre   
  • Hvordan gi imøtekommende svar på invitasjoner til kontakt.   
  • Hva er egentlig følelser, og hvilke følelsesfilosofier har du og partneren?
  • Hvordan takle at vi er så forskjellige.          
  • Finn de de skjulte drømmene i de gjentatte irritasjonene eller fastlåste konfliktene.
  • Ulike oppfatninger av hvordan man viser kjærlighet.
  • Ulike oppfatninger av hvordan vi kommer over vansker
  • Hvordan holde lysten levende sammen
Earlier Event: January 23
Level:Fartstid
Later Event: January 20
Gleder i travle hverdager - Konsmo